on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

rychlý nástup příkrmu?

Dobrý večer,paní Mrázková.Chtěla bych Vás požádat o radu.Mám 6 měsíční dceru, PV 3030g, 47 cm,před týdnem 5800g a 68cm.Na radu lékařky jsem začala přikrmovat 2x denně. Začala jsem kaší a to v poledne i večer.Za týden se dcerka dostala na 6150g.Teď ale řeším, zda je kaše večer vhodná,v poledne jsem ji nahradila zeleninou.Nerada bych přestala kojit, proto řeším, jestli je druhý přikrm nutný, ale samozřejmě je pro mně nejdůležitější zdraví dcery. Jinak kojím od začátku kdykoli si řekne a to i v noci.Teď je to ve dne po 2-3h, v noci po 3h. (dříve i po 1h). Jinak je veselá, hezky komunikuje, přetáčí se a dnes jsem objevila 2.zoubek. Ještě před zavedením příkrmu jsem prodělala retenci. (nevím,zda s tím souvisí). Mám pokračovat ve dvou příkrmech (večer kaše?), nebo mám přibrzdit? Děkuji,Blanka

Autor
Blanka
ID otázky: 33115

Odpověd:

Hezký den 350 g přírůstek během týdne je v tomto věku známkou překrmení. Není potřeba s příkrmy tak spěchat. Dcerka je drobnější, ta efektivita sání z prsu nebude příliš valná, nicméně rychlé zavádění příkrmů povede k rychlému poklesu laktace. Takže nespěchala bych, dávejte tu zeleninu na oběd, pozvolna zvyšujte její množství a s dalším příkrmem počkejte měsíc. Dcerka sice je drobnější,ale psychomotoricky je na tom dobře. A to je potřeba brát také jako faktor prospívání. Ne jen přibývání na váze. Takže pokračujte v kojení, nezapomeňte dokojovat i po příkrmech. A nespěchejte. Dcerka na té váze bude přibývat, protože když budete kojit stejně jako dosud a příkrmy budou vlastně navíc, tak váha nahoru jít musí. K velkému spěchu ale opravdu není důvod.

Jiřina Mrázková Jiřina Mrázková
20. 02. 2016 01:47:11

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit