on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

Dcera už přibírá, je nutné zvyšovat dávky UM?

Dotaz: Dobrý den paní Jiřinko, chci Vám poděkovat za rady, které jste mi dala ohledně kojení a příkrmů pětiměsíční dcery, která zhubla. Nyní již dcera přibírá. Za tři dny po zavedení příkrmů (50ml 5x denně + večer kaše - jak jste mi radila :-) ) přibrala 75g, naší paní doktorce se to ale zdá málo, prý musí dohnat to, co zmeškala a nutí mě přidat dávky příkrmu klidně i na 100 a více. Dcerka je ale spokojená, je nebývale veselá a celkově je na ní vidět, že jí nic nechybí. I mě se nyní daří odstříkávat více mlíčka, takže 1 a někdy i 2 příkrmy jsou již MM. Je opravdu nutné, abych dcerce přidala dávky na příkrm, když je spokojená a již přibírá?

Odpověď: Markétko, dobrý večer, vždyť sama vidíte, že to není vůbec nutné. Ba naopak, klidně bych je snížila na 3 x 40 ml (+ ta kaše), to by mělo být nyní optimum a tohle budete jistě schopna brzy odstříkat sama. Pokud bude přírůstek zase okolo 150 nebo více gramů, tak bych dokrm opět o 10 ml na dávku snížila. Není nutné, aby dcerka něco doháněla, stačí, že aktuálně prospívá, nevidím důvod ji přecpávat a zcela ji narušit biorytmus.

Odpověď: Ještě doplním, že jsme dnes opět byly na převážení - od pátku dcera přibrala 100g, takže za týden to je 175g.

Autor
-
ID otázky: 31834

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit