on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

Zavádět příkrm u 5.měs.dítěte, když nepřibral na váze?

Dotaz: Dobrý den paní Jiřinko, opět potřebuji Vaši cennou radu. Prošla jsem si databázi otázek a odpovědí, něco jsem se chytla, ale přesto si nejsem jistá. Dnes jsem přišla od děské lékařky po očkování a tedy i vážení. Porod.váha byla 3,60kg, nyní plně kojen - včera 5.měsíců a dnes váha 7,120kg. Za měsíc tedy přibral pouze 200g, což p.doktorce připadalo velice málo a nařídila nám polévky v poledne a rýžové kaše po lžičkách na noc. Nevím, jestli to mám začít zavádět, chtěla jsem stále jen plně kojit a myslím, jestli to není jen chvilkové obdobík, tzv. ten spurt, co se zmiňujete. Mám začít s těmi příkrmy, nebo se zkusit dál rozkojit alespoň do toho zač.7měsíce? Děkuji Vám za odpověď a přeji krásné prožití vánočních svátků, všechno nejlepší, ale hlavně zdravíčko do Nového roku a abyste nám stále tak skvěle radila jako dosud.

Odpověď: Dobrý den, já bych rozhodně s příkrmy měsíc počkala. Synek má celkově krásnou váhu, dítě má dosáhnout dvojnásobku porodní váhy v 6 měsících věku, což jistě zvládnete. :-) Nyní přibral trošku méně, ale přibral (kdyby přibral ještě dalších 100 g, již by to bylo v pořádku, takže opravdu žádná hrůza). Skutečně to může být chvilková stagnace a je škoda kvůli tomu začínat o měsíc dříve s příkrmy. MOžná se prcek začal jen více pohybovat, vydávat více energie. Nezapomeňte ho také přeměřit do délky, třeba více povyrostl?
Zkuste trošku častěji kojit a nabídnout obě prsa. Jinak bych se netrápila a ten měsíc počkala.
Přeji Vám také krásné Vánoce a užívejte si zatím jen kojení. :-)

Autor
-
Příkrmy - kdy a jak začít
22. 12. 2006 16:45:43
ID otázky: 29533

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit