on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

Malý váhový přírůstek

Dobrý den, Dcera se narodila s porodní váhou 2950g a 55cm, v 15-tém dnu byla váha 3160g a 48cm,na kontrole v 6-ti týdnech 3780g a 53cm a na 3 měsíční kontrole 4390g a 55cm. Doktorka chce abychom dceru dokrmovali kvůli malému váhovému přírůstku. Je dle vašeho názoru příkrm nutný? Kojím cca co 2-3 hodiny 10-15 minut pak se mi vzteká, vypije od 70-100 výjimečně 30 nebo 50. Děkuji za váš názor

Autor
Kristýna
ID otázky: 33459

Odpověd:

Hezký večer, pokud dochází typicky ke snižování váhového přírůstku po 6. týdnu, tak určitě stojí za pozornost zlepšení kojení. Určitě to není důvod k dokrmu, zase tak špatné to není, přírůstky kolem 100 g týdně nejsou důvodem k dokrmu, ale důvodem k tomu domluvit si návštěvu zkušené poradkyně (doporučuji vybrat si ze seznamu poradkyň na www.mamila.sk), která Vám pomůže s kojením. Protože tam budou určitě rezervy - v technice kojení, to především. Úprava techniky může velmi výrazně zvýšit efektivitu sání dítěte a pomůže mu získat více mléka. Vy můžete také kojit častěji, prostřídat několikrát obě prsa při jednom kojení, používat techniku stlačování prsou (to Vás opět naučí poradkyně, koukněte se i na videa na www.mamila.sk , kde je v jednom videu tato technika k vidění) - ta také pomůže zajistit více mléka v dcerčině bříšku. Takže je na čem pracovat, ale určitě na zlepšení kojení. To, že lékařka doporučuje UM je jen smutn důkaz toho, že kojení vůbec nerozumí...místo toho, aby doporučila poradkyni, tak doporučí UM, u kterého je značné riziko, že se dítě postupně zcela odstaví. To je opravdu smutné. :-( Tak přeji hodně štěstí! Pěkně bojujte, nenechte si kojení zbytečně vzít! Třeba to chce jen trošku naťuknout někým zkušeným. :-)

Jiřina Mrázková Jiřina Mrázková
09. 03. 2017 21:33:08

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit