on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

Zruseni dokrmu

Dobry den, mam na vas prosbu, mam syna narozeného sekci, 50 Cm a 2900 g. Nyní v pondělí bude mít 11 t a váží kolem cca 6 kg a měří 58 Cm. Hned druhy tyden po porodu jsme museli začít dokrmovat, protože nepřibral ani gram a na konci 2.t vážil 2500 g, doma jsem mela LP vyskolenou mamilou a přiložení bylo upraveno a správně. Tyden jsem dokrmovala strikackou, poté bohužel lahvi, střídal se bojkot prsou s aktivním sanim. Nyní se mi poslední dva tydny syn hezky přisava a aktivně saje, dokrm skoro ze 100 procent snížen na 4xdenne 60 ml (na těchto dávkách týdenní přírůstek 200 g) včera jsem si pořídila suplementor, u Vás jsem četla, ze nikdy neni pozdě, ze kdyz neuvidí láhev, tak by to mohlo klapnout. Chci se zeptat, myslíte, ze jeste půjde se plně rozkojit? Před každou láhvickou jsem příkladala, a myslim, ze jsem ho hodně překrmovala, protože jsem si nevěřila, proto taky přibíral takhle hodně. Poradíte mi jak postupovat dále? Jak snížit dokrm? Dudlík nedávám. Děkuji, Petra

Autor
Petra
Jak zrušit dokrm UM
05. 05. 2016 15:26:02
ID otázky: 33186

Odpověd:

Hezký večer, je dobře, že jste se do toho pustila alespoň nyní. A je škoda, že jste s tou lahvičkou vůbec začala...Nyní je hlavně otázkou, zda ještě synek dokáže sát správným způsobem z prsu. Ta technika bude lahvičkou dost ovlivněna. Nicméně je opravdu pravdou, že NIKDY není pozdě a pokud Vy sama nyní cítíte, že je ten správný moment, máte do toho chuť a odvahu, tak já budu ten poslední, kdo by Vás od toho odrazoval. :-) Takže ano, zrušení lahvičky je naprosto správný krok, suplementor rovněž. Připomeňte si správnou techniku na fotkách a videích na www.mamila.sk. Věřím, že si něco pamatujete i z návštěvy kolegyně, případně se neostýchejte ji znova zavolat. Určitě se to vyplatí. Dokrm bych jako startovací dala 4x50 ml. Suplementor dítěti spusťte až po nějaké chvíli, kdy se bude samo snažit u prsu bez dokrmu. Každý týden (třeba na jeho konci) snižte dávky o 10 ml. Je možné i rychleji - bude záležet jen na Vašem pocitu. Pokud bude chlapeček dobře prospívat i při dávkách 4x20 ml, tak pak takový dokrm je možné zrušit najednou, nebo třeba jen dát 2x denně po 20 ml - to už nemá vliv na prospívání žádný, ale spíše jen tak pro pocit dítěte. Uvidíte sama, jak se to bude vyvíjet, ale moc Vám držím pěsti, abyste úspěšně pokračovala směrem, kterým jste se nyní pustila. Tu šanci na plné rozkojení tam rozhodně vidím. :-)

Jiřina Mrázková Jiřina Mrázková
06. 05. 2016 00:39:11

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit