on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

Dostatečný přírůstek 5.měsíc???

Dobrý den, synovi bylo 12.12. pět měsíců. Porodní váha 3140g, první dva měsíce přibíral hodně, 14.8.-4500g, ve čtvrtém měsíci 7520g a 64,5cm. Je plně kojen. Vážíme každý týden, poslední dobou už byly týdenní přírůstky mezi 120g-150g. A teď neposledy měl 80g za týden, váží nyní tedy 7980g cca. Nevím, logicky si říkám, že dosud přibíral hodně a že kdyby tak pokračoval, měli bychom slona, ale není 80g/týden málo? Jinak kojíme skoro po hodině někdy, v noci špatně spí, takže někdy kojíme klidně 8 krát za noc, sice někdy si jen dudlá, ale něco urcitě vypije, plínky má počůrané pořád. Děkuji za odpověď. Zdaví Vás Kateřina

Autor
Kateřina
ID otázky: 33037

Odpověd:

Hezký den přeji, jediný problém vidím s tím vážením. :-) Pomočené plenky jsou jasný důkaz, že syn má mléka více než dost. Važte jen 1x měsíčně, to stačí až, až. Pak byste se vyhla těmto zbytečným stresům a nedůvěře ve vlastní schopnosti. Kojené dítě může přibývat naprosto nepravidelně a klidně může někdy na váze i ubrat. Na tom není nic zvláštního. Váš syn má krásnou váhu. Za 5 měsíců přibral 5 kg, co více si přát? Ty přírůstky se už budou snižovat, na to se připravte. Není potřeba ale nic měnit, prostě si užívejte poslední týdny plného kojení, nabízejte kojení zcela dle potřeba dítěte. No a nevažte. :-) V tomto věku jsou přírůstky okolo 80-100 g týdně v průměru zcela normální. Na začátku příštího roku již můžete pomalu synkovi nabízet příkrmy, bude-li mít zájem. Přeji krásný adventní čas. :-)

Jiřina Mrázková Jiřina Mrázková
14. 12. 2015 13:22:38

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit