on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

Mohu začít s příkrmy u čtyřměsíčního plně kojeného dítěte?

dotaz: Ahoj,chtěla bych se zeptat na Váš názor.Mám holčičku,narozenou 1.4.Dodnes neustále kojíme,ale chtěla bych začít s příkrmem.Malá je dost velká,teď má 7.1kg a 65 cm a odpovídá schopnostmi i vzhledem 5-6měsíčnímu dítěti.Myslíte,že dělám chybu?

odpověď: Katko, když tvé dítě tak krásně prospívá, tak není vůbec nutné začít s příkrmy před ukončeným 6. měsícem věku (doporučení Světové zdravotnické organizace je plně kojit 6 měsíců). Jenom ještě počkej a užívej si kojení. Kam spěchat? Děti, které jsou potencionální alergici (matka, otec či sourozenci jsou alergici) je možné plně kojit až do ukončeného 7. či 8. měsíce.
Neboj, dcerka si ještě jídla ve svém životě užije dost. Užívej si miminka, když už dítě něco baští, rázem se zdá dospělejší.

Autor
-
Příkrmy - kdy a jak začít
05. 10. 2006 18:12:38
ID otázky: 29140

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit