on-line poradna

Poradna trvale uzavřena.

Pokud už 5 měsíčnímu dítěti nestačí MM, je lepší začít s příkrmy nebo dát dokrm UM?

dotaz: Chtěla bych se zeptat, jestli je opravdu vhodnější, pokud je dítě kojeno a mlíčko mu už nestačí, začít už v pátém měsíci rovnou se zeleninovými přírmy, než zavádět UM.

odpověď: Adélo, názory pediatrů na toto nejsou zcela shodné. Můj názor je stejný jako názor předního kanadského pediatra, specialisty na kojení (má dokonce kliniku zaměřenou přímo na potíže s kojením), Dr. Newmana - tzn., raději začít dříve s příkrmy, než začít v tomto věku s dokrmy UM. Důvod je ten, že MM má tolik výhod, že je lepší začít se zeleninou a dále kojit, než začít s UM a tvorba mateřského mléka se díky podávání UM velmi rychle může snížit, až dítě nakonec skončí na UM a příkrmech. Takže já říkám - ano, u pětiměsíčního dítěte je lepší začít s příkrmy.
Jinak i u dětí uměle živených se už doporučuje začínat s příkrmy až od ukončeného 6. měsíce. Ale jak jsem již psala - v pěti měsících je menší zlo začít s příkrmy než dokrmu UM.

Autor
-
Příkrmy - kdy a jak začít
05. 10. 2006 18:11:21
ID otázky: 29138

Fotogalerie

Databáze
otázek a odpovědí
Vstoupit